Setkání přípravek Středočeského kraje

08.09.2016 09:22

 

Krajské sdružení hasičů Středočeského kraje, ve spolupráci s OSH Kolín uspořádalo v neděli 4. září 2016 krajské setkání přípravek Středočeského kraje. Setkání se uskutečnilo na městském atletickém stadionu v Kolíně - Zálabí s modrou oblohou a sluncem nad hlavou.

Setkání se zúčastnilo 16 družstev z celého Středočeského kraje. Nejvíce družstev bylo z okresu Příbram, kdy přijelo 5 sborů. Rožmitál pod Třemšínem, Sedlčany II., Počepice, Nechvalice, Kosova Hora.

Disciplíny, které děti plnily, byly odlišné od těch, které známe z okresní soutěže Plamen. Byly totiž uzpůsobeny věkové kategorii 3 až 6 let. Družstvo tvořilo tři až pět členů. Děti se předvedly ve štafetě požárních trojic, štafetě 3x50m, štafetě CTIF a útoku se džberovou stříkačkou.

Klání bylo zahájeno kolem 10.00 hodiny a na čtyřech stanovištích začali své dovednosti předvádět nejmladší hasiči. Za účasti jen šestnácti družstev byly dohodnuty dva pokusy na každé disciplíně. První kolo bylo do 11.15 hod odběhané. Dále čekal na dětičky připravený oběd v podobě zapečených těstovin a pro jejich trenéry kuřecí řízek. Po vydatném obědě si nejmladší  hasiči poměřili své síly ve druhém kole zbývajících disciplín, které byly za necelou hodinku odběhané. Díky připravenosti a ukázněnosti všech přítomných.

Po vyvěšení výsledků obou kol, které byli informací spíše pro trenéry, aby věděli, jak si jejich nejmladší svěřenci vedli, byl proveden závěrečný nástup, kde všechny děti obdržely velkou pochvalu, tašku plnou cen, medaili a potlesk za předvedené výkony.

Poděkování patří pořadatelům za vzornou a ochotnou přípravu, rozhodčím, trenérům, vedoucím a ostatním členům doprovodu. Zkrátka všem, kteří akci podpořili, i přihlížejícím fanouškům za příjemnou atmosféru.

Konečné výsledky tentokrát nebyly to nejdůležitější, zvítězila radost z pohybu a povedených výkonů dětiček.

Byla to krásně prožitá neděle.

Marie Štemberková – OSH Příbram

 

Podrobné výsledky