Přípravky předvedly svou zdatnost v Počepicích

16.06.2016 00:23

V neděli 12.6.2016 se hřiště v Počepicích stalo dějištěm klání přípravek hasičského potěru. Z okresu Příbram se sjelo 12 tří až pětičlenných družstev dětí ve věku 3 – 6 let, pro které vyhlásila Odborná rada mládeže okresu Příbram letos poprvé samostatnou soutěž přípravek. Disciplíny, které děti plnily, byly odlišné od těch, které známe z okresních soutěží a tak byli na zdatnost dětí zvědaví nejen rodiče, ale i rozhodčí a vedoucí. Děti svůj um předváděly ve štafetě požárních trojic, štafetě 3x50m, štafetě CTIF a útoku se džberovou stříkačkou.

Všichni byli nadšení a chvílemi to na hřišti vypadalo jako malé hasičské mraveniště. Akce probíhala za příjemné atmosféry, kterou dotvářelo velmi hlasité fandění. Nakonec nikomu nevadilo ani vrtkavé počasí, které všem uštědřilo i několik nepříjemných dešťových kapek. Na závěrečném nástupu všechny děti obdržely velkou pochvalu, bohatou odměnu za svoji snahu a velký potlesk za předvedené výkony. Konečné výsledky jednotlivých družstev tentokrát nebyly důležité, zvítězila radost z pohybu a nezapomenutelný zápal malých špuntů pro svoji práci.

Děkujeme místním pořadatelům (SDH Počepice) za vzornou a ochotnou přípravu, maminkám a všem sponzorům, kteří naší akci podpořili za dárky pro děti, rozhodčím a všem přihlížejícím za příjemnou atmosféru.

Bylo to krásně prožité odpoledne.