Krajské kolo hry Plamen a soutěže dorostu, Kutná Hora

19.06.2017 15:43

Ve dnech 9. – 11. 6. 2017 se kutnohorský atletický stadion Olympia naplnil mladými vyznavači požárního sportu. Konalo se zde Krajské kolo hry Plamen a soutěže dorostu ročník 2016/2017. Organizátorem celé akce bylo Krajské sdružení hasičů Středočeského kraje ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů v Kutné Hoře, které soutěž a celé zázemí perfektně připravilo.  

Záštitu nad akcí převzal starosta města Kutná Hora, Bc. Martin Starý, který se v pátek zúčastnil slavnostního nástupu. Mladé hasiče přišel pozdravit i plk. Ing. Jiří Pokorný, ředitel ÚO Kutná Hora, HZS Středočeského kraje se svým zástupcem mjr. Ing Pavlem Říhou. Přítomen byl i starosta Krajského sdružení hasičů Středočeského kraje Oldřich Lacina. V průběhu krajského kola přišli své týmy podpořit i starostové okresních sdružení hasičů Středočeského kraje. Někteří trávili čas na soutěži pracovně v roli rozhodčích, apod.

 V pátek a v sobotu soutěžila družstva starších žáků. Startovní listinu tvořila vítězná družstva jednotlivých okresních kol Středočeského kraje.  Vítězem v této kategorii se stalo družstvo mladých hasičů z Pískové Lhoty (okres Nymburk), druhé skočilo družstvo mladých hasičů z SDH Střezimíř (okres Benešov) a na třetím místě se umístilo družstvo SDH Petrovice (okres Příbram), přičemž družstva na 1. a 2. místě si zároveň vybojovala právo postupu na Mistrovství ČR, které v letošním roce hostí Zlín.

Zatímco starší žáci v sobotu stadion opouštěli, soutěž dorostu se rozjížděla. Probíhala v několika kategoriích – družstva dorostenek a dorostenců, jednotlivci dorostenky a dorostenci ve třech věkových kategoriích (mladší, střední a starší). Na soutěži se představilo jedenáct družstev dorostenek. Výsledky na prvních třech místech kopírovaly výsledky starších žáků. Dorostenky z Pískové Lhoty (okres Nymburk) zvítězily ve všech disciplínách a zlato bylo jejich. Druhé místo si vybojovala děvčata z SDH Střezimíř (okres Benešov) a třetí místo putovalo na okres Příbram do SDH Petrovice. Dorostenců se na Krajské soutěži představilo 10 družstev. Kvality SDH Střezimíř z benešovského okresu stvrdili dorostenci, kteří v této kategorii zvítězili před Klučovem (okres Kolín). Třetí místo obsadilo družstvo SDH Sestrouň (okres Příbram). První dvě družstva v kategorii dorostenek i dorostenců si také vybojovala právo postupu na MČR do Zlína.

 V kategorii jednotlivců se představilo celkem šedesát mladých hasičů a hasiček. Postup na Mistrovství ČR si svými výkony zajistili v kategorii mladších dorostenců a dorostenek Ondřej Kubů (SDH Středokluky, okres Praha – západ) a Tereza Šafářová (SDH Zahořany, okres Praha – západ), v kategorii středního dorostu Michal Špaček (SDH Skryje, okres Rakovník) a Vendula Muziková (SDH Křížkový Újezdec, okres Praha-východ) a v kategorii staršího dorostu Jan Špringl (SDH Hrdlořezy, okres Mladá Boleslav) a Klára Hulínská (SDH Kvasejovice, okres Benešov). Všem postupujícím nezbývá než pogratulovat a popřát mnoho štěstí na Mistrovství ČR ve Zlíně.

Soutěž by se neobešla bez organizátorů, rozhodčích, zdravotníků a bez technické čety. Všichni, kteří se jakkoliv podíleli na průběhu této soutěže, si zaslouží velké poděkování. Největší zásluhu na přípravách i hladkém průběhu celé akce měli Ing. Aleš Karda z SDH Uhlířské Janovice a Tomáš Valenta z SDH Církvice, kteří na závěrečném vyhodnocení obdrželi od starosty Okresního sdružení hasičů, pana Jaroslava Duška, ocenění za svou práci.

 

V roce 2018 se těšíme na shledání v okrese Mělník v Neratovicích

dv