Výjezdní zasedání Aktivu ZH při KSH Středočeského kraje

21.09.2019 18:38

Stejně jako loni i letos navázali Zasloužilí hasiči ze Středočeského kraje družbu se svými kolegy z jiného kraje. Tentokrát padla volba na Karlovarský kraj. A tak se členové Aktivu ZH Středočeského kraje vydali ve dnech 17. – 18. září do Františkových Lázní. Samotná cesta započala na pražském hlavním nádraží, kde jsme společně nastoupili do vlaku Pendolino. Účastnilo se devět členů krajského Aktivu ZH, doprovod dělal starosta KSH pan Oldřich Lacina a jeho náměstkyně paní Dana Vilímková. Po tříhodinové cestě plné družné konverzace jsme dorazili do Františkových Lázní. Kousek od nádraží na nás čekalo příjemné ubytování v hotelu Melodie.

Místní hasiči pro nás připravili odvoz svými dopravními automobily. První zastávka byla v krásné nové zbrojnici SDH Skalná, kde jsme obdivovali vybavení a prostory, kterými často nedisponují ani profesionální hasiči. Následoval přesun na hrad Vildštejn ve Skalné, kde se mimo jiné nachází také hasičské muzeum. Po prohlídce následoval společenský večer, na kterém si hasiči ze dvou krajů vzájemně vyměnili zkušenosti. Druhý den následovalo jednání krajského Aktivu ZH, na kterém byly probrány důležité otázky včetně problematiky udělování titulu ZH či krajská setkání ZH. Poté již následoval jen oběd a cesta Pendolinem zpět na hlavní pražské nádraží.

Myslím si, že se výjezdní zasedání krajského Aktivu ZH vydařilo a že účastníci zcela jistě budou mít zájem o další podobná setkání. Brzy také budeme my muset býti hostiteli a sami pozvat kolegy z jiných krajů.

 

Za VV KSH Středočeského kraje

Josef Myslín