Skvělá reprezentace kraje ve švýcarském Martigny

25.07.2019 08:46

Skvělá reprezentace kraje ve švýcarském Martigny

A nejen kraje, pochopitelně. Ale od začátku. Od 14.-20.7 proběhla v Martigny ve Švýcarsku Mezinárodní soutěž hasičské mládeže v klasických disciplínách CTIF. Abychom byli přesní, samotná soutěž proběhla 18. července, zbytek času byl věnován tréninkům, ale také bohatému kulturnímu a společenskému programu – pro děti byla například připravena velká táborová olympiáda, výlety a také představení národů – v tom mimochodem naši reprezentanti zazářili.

Českou republiku reprezentovala dvě družstva chlapců – z Pískové Lhoty a z Bludova, a dvě družstva děvčat – opět z Pískové Lhoty a z Raškovic. Tato družstva si účast vybojovala v kvalifikačním závodě v konkurenci dalších sborů A mladí čeští hasiči se v nabité konkurenci rozhodně neztratili. Chlapci z Pískové Lhoty obsadili konečné 12. místo. Škoda drobných chybiček, nicméně štafeta s časem 61,77s byla nejrychlejší na světě. Chlapci z Bludova skončili devátí – skvělé časy opět poznamenaly drobné chybičky. Děvčata z Raškovic předvedla skvělé časy a probojovala se až na konečné 6. místo. A nakonec slečny z Pískové Lhoty. Bezchybné výkony v parádních časech vynesly stříbro – neskutečné. K celkovému zlatu pak chybělo pouhých 13 setin sekundy.

Kromě skvělých výkonů, kdy naši mladí přátelé dokázali, že patří mezi nejlepší na světě, se ukázal naplno také fakt, že česká výprava je jedna velká parta kamarádů. Bohužel jsem z pracovních důvodů nemohl sám Švýcarsko navštívit, nicméně díky pravidelným reportážím přímo z místa bylo jasně vidět, že mladí čeští hasiči si soutěž i veškerý doprovodný program užívají. Přátelé, děkujeme vám za skvělou reprezentaci. Již dnes víme, že jednoho krásného dne máme hasičské hnutí komu předat. Velké poděkování patří také všem dospělým, díky kterým se soutěž mohla uskutečnit – vedoucím, rozhodčím, pořadatelům, zkrátka všem. Jménem Krajského sdružení hasičů Středočeského kraje pak speciálně blahopřeji a děkuji zástupcům z našeho kraje – sportovcům z Pískové Lhoty, kteří nám, díky za to, dělají radost poměrně často. A také Petru Poláškovi, který se soutěže zúčastnil jako rozhodčí.

Děkujeme a držíme palce, ať se vám i nadále daří a ať i nadále v hasičině nalézáte radost a potěšení.

 

Za VV KSH Středočeského kraje

Josef Myslín

Člen VV KSH