MČR hry Plamen se konalo ve středočeské Vlašimi

02.07.2019 13:53

Mistrovství České republiky hry Plamen se letos konalo ve Středočeském kraji, konkrétně pak ve městě Vlašimi, kam se vrátilo přesně po dvaceti letech. Společně s ústředními orgány v oblasti mládeže se tedy organizace ujalo Okresní sdružení hasičů Benešov. Před všemi pořadateli stál nelehký úkol připravit vrcholnou soutěž tak, aby důstojně reprezentovala naše sdružení, ale aby zároveň byla soutěží, na kterou budou rády vzpomínat nejen děti, ale také ostatní účastníci. A dnes, když je již celá soutěž minulostí, lze konstatovat, že se skutečně povedla a že naši přátelé z OSH Benešov pod vedením své starostky Dany Vilímkové připravili opravdu velmi pěknou a velmi důstojnou soutěž.

Soutěž byla zahájena již v sobotu, kdy se konala první disciplína, Závod požárnické všestrannosti, v neděli pak proběhl slavnostní nástup, kterého se za KSH Středočeského kraje zúčastnil starosta KSH pan Oldřich Lacina, starostka pořádajícího OSH Benešov a náměstkyně starosty KSH paní Dana Vilímková a člen Výkonného výboru KSH Josef Myslín. Na slavnostním nástupu přítomné přivítala hejtmanka Středočeského kraje paní Jaroslava Pokorná Jermanová, starosta města Vlašim pan Luděk Jeništa a starosta města Vlašim pan Luděk Jeništa. Z významných hostů byl přítomen také radní Středočeského kraje pan Robert Bezděk, náměstkyně starosty SH ČMS paní Monika Němečková, která je také ze Středočeského kraje a na soutěži vykonávala post náčelníka štábu.

Náš kraj na MČR hry Plamen reprezentovala družstva SDH Písková Lhota z okresu Nymburk a SDH Počepice z okresu Příbram. Kromě toho se na soutěži podílela řada rozhodčích, členů štábu a organizačních pracovníků z našeho Středočeského kraje – jim patří velké poděkování za výbornou reprezentaci svého kraje a za to, že svou nezištnou prací přispěli ke zdárnému průběhu soutěže. V horkém počasí je jejich úsilí nutno vyzdvihnout dvojnásobně, neboť celodenní pobyt pod pražícím sluncem vyžadoval skutečně značné úsilí a nasazení.

S oblibou říkám, že na takto prestižní soutěži již neexistuje špatné umístění. Ano, ten, kdo skončí na MČR na posledním místě, je ovšem stále patnáctý v rámci České republiky – a to určitě není špatný výsledek sezóny. Ale přesto všichni účastníci pomýšleli na umístění ještě lepší, nejlépe medailové a úplně nejlépe na mistrovský titul. A jak to tedy dopadlo? Vítězem se, stejně jako loni, stalo družstvo z Manětína, zástupce Plzeňského kraje. A hned za ním, na stříbrném stupínku, stanulo družstvo SDH Počepice, tedy zástupce našeho kraje. Spanilá jízda postupovými soutěžemi tak pro SDH Počepice skončila titulem vicemistra republiky. Na třetím místě pak skončilo družstvo SDH Bludov. Naše druhé družstvo, tedy červenočerní z Pískové Lhoty, se umístilo na krásném pátém místě. Všem blahopřejeme a družstvům SDH Počepice a SDH Písková Lhota velmi děkujeme za parádní reprezentaci Středočeského kraje a přejeme mnoho úspěchů do dalších sezón. Hasičům z OSH Benešov a všem, kdo se na soutěži jakkoliv podíleli, pak děkujeme za jejich nasazení.

 

Za KSH Středočeského kraje

Josef Myslín

člen VV KSH

 

Fotogalerie SH ČMS