Krajské setkání přípravek Bojanovice - 20. 9. 2020

23.09.2020 08:31

V sobotu 20. září 2020 proběhlo v Bojanovicích na Praze-západ Krajské setkání přípravek Středočeského kraje. Již tradiční akce je určena pro nejmenší hasiče ve věku od tří do šesti let, kteří soutěží celkem ve čtyřech disciplínách. Tyto vychází z klasických disciplín hry Plamen, jsou však vhodně upravena vzhledem k možnostem nejmenších dětí. Jedná se o útok se džberovou stříkačkou, štafetu CTIF, štafetu požárních trojic a štafetu 3 x 50 m.

Do soutěže, jejíž konání bylo do posledního dne ohroženo vzhledem k opětovnému rozvoji epidemie COVID-19, se přihlásilo 32 družstev, což je vzhledem k situaci velmi hezké číslo. Některé sbory však nakonec musely svou účast odříct či omezit počet družstev, a tak se nakonec na start postavilo 27 družstev, což je stále velmi hezké číslo. Je příjemným faktem, že počet sborů, které se v kraji věnují nejmenším dětem, stále stoupá. Soutěž, na které bylo nutno dodržet jistá opatření, která byla přijata kvůli eliminaci rizika nakažení, měla příjemný spád, a tak bylo brzy jasné, kdo si odnese vítězství v této soutěži. Vítězem se nakonec stalo družstvo z domácího okresu, SDH Sloup, následované družstvy SDH Sestrouň /okres Příbram/ a SDH Lhota /okres Kladno/. Více než o vítězství však v tomto setkání šlo o to, aby se děti pobavily, aby měly možnost si zasoutěžit a potkat se přitom s kamarády z celého kraje. Vždyť některá přátelství navázaná v přípravce mohou přetrvat mnoho desítek let. A proto také každý účastník obdržel zlatou medaili – zvítězili vlastně všichni.

Vzácným hostem tohoto setkání, který pronesl na zahajovacím nástupu pozdrav k malým závodníkům, byl radní Středočeského kraje, JUDr. Robert Bezděk. Malí soutěžící byli rovněž přivítáni panem Oldřichem Lacinou, starostou KSH Středočeského kraje, z jehož rukou při závěrečném vyhodnocení převzali již zmíněné zlaté medaile. Ve funkci náčelníka štábu působil Ing. Aleš Karda, vedoucí Krajské odborné rady mládeže a člen Výkonného výboru Krajského sdružení Středočeského kraje, role hlavního rozhodčího se ujal pan Petr Kšána, člen Okresní odborné rady mládeže na okrese Praha-západ, a v neposlední řadě se funkce velitele zhostil pan Michal Zrno, vedoucí Okresní odborné rady mládeže okresu Praha-západ. Jako hosté mezi nás zavítali také p. Zdeněk Ledvinka, starosta Okresního sdružení hasičů Rakovník, a pí. Zdenka Šindelářová, starostka Okresního sdružení hasičů Praha-východ. S týmem ze svého sboru dorazil rovněž Bc. Václav Jankovský, starosta Okresního sdružení hasičů Příbram a náměstek starosty KSH Středočeského kraje.

Po celou dobu akce vládla dobrá nálada a příjemná atmosféra umocněná také krásným slunným počasím, které vůbec nepřipomínalo nástup podzimního období. Pevně věříme, že si toto setkání užili malí i velcí.

Za podporu musíme poděkovat partnerům akce, zejména pak Středočeskému kraji, ale také dalším – firmě SABE, která poskytla slevu na poháry a medaile, ZŠ Davle, která se postarala o výbornou stravu pro mladé hasiče i dospělé účastníky, TJ Sokolu Bojanovice, který poskytl areál a obci Bojanovice. Poděkování také patří všem rozhodčím, pořadatelům, zkrátka všem, kdo se jakkoliv na této akci podíleli.

Budeme se těšit zase za rok!

 

Josef Myslín a Petra Myslínová Cejpková

 

Vysledky_pripravka_Bojanovice.pdf (309,3 kB)