Úspěšné MČR dorostu pro Středočeský kraj

10.07.2019 08:33

Ve dnech 5. – 7. července se ve Svitavách konalo Mistrovství české republiky dorostu, kde náš Středočeský kraj měl velké zastoupení. A naši zástupci se v konkurenci těch nejlepších určitě neztratili. První den patřil jednotlivcům, kde naši zástupci uspěli takto. V kategorii mladšího dorostu se Václav Plaček z SDH Červený Hrádek umístil na 9. místě. V kategorii dorostu středního obsadil Matěj Špringl z SDH Hrdlořezy 6. pozici. A v kategorii staršího dorostu se Michal Špaček z SDH Skryje umístil na sedmém místě. V kategorii mladších dorostenek Nela Matušková z SDH Lužná dosáhla na osmou příčku. V kategorii středních dorostenek pak naše závodnice Karolína Vlachová z SDH Rožmitál pod Třemšínem dosáhla vynikajícího úspěchu, když získala bronzovou medaili a stala se tak druhou vicemistryní České republiky – zároveň získala bronzové medaile jak ve stovkách, tak ve dvojboji. Rovněž v kategorii staršího dorostu uspěla středočeská závodnice, konkrétně pak Miloslava Plavcová z SDH Obory. I ona v celkovém součtu obsadila třetí místo. Kromě toho se stala mistryní republiky v disciplíně běh na 100 metrů s překážkami.

V dalších dnech pak o cenné kovy bojovala družstva. A pokud v kategorii jednotlivců hovoříme o úspěchu, pak v kategorii družstev to byla doslova bomba. V kategorii dorostenek se družstvo SDH Střezimíř umístilo na pátém místě. Škoda požárního útoku, který se děvčatům úplně nepovedl podle jejich představ. Do poslední disciplíny totiž střezimířské holky držely vynikající druhou pozici, když jak ve stovkách, tak ve štafetách získaly stříbro. Magdaléna Čechová pak získala nádherné třetí místo mezi jednotlivci na stovkách. Celkovými vítězkami a mistryněmi republiky se stala děvčata v červenočerných dresech. Ano, naše Písková Lhota. Děvčata sice neovládla žádnou z dílčích disciplín, ale vyrovnanými výkony a parádní týmovou prací se nakonec dostala na příčku nejvyšší – výsledky byly přitom více než vyrovnané. V kategorii dorostenců se na šestém místě umístilo družstvo chlapců z Mělníka. V požárním útoku přitom chlapci získali velmi cenný bronz. A stovky ovládl Honza Rychtařík, který si tímto doběhl pro titul mistra republiky v této disciplíně – jako jediný se přitom dostal pod hranici 16 sekund. A nakonec opět červenočerní z Pískovky – ti obsadili velmi krásné druhé místo a pyšní se titulem prvních vicemistrů. Na své cestě za tímto úspěchem stihli posbírat zlato z požárního útoku a stříbro ze štafety. Myslím, že toto mistrovství můžeme z pohledu středočeských zástupců hodnotit jako velmi povedené.

Na MČR dorostu ve Svitavách se samozřejmě hasiči ze Středočeského kraje podíleli i jinak. Post nejvyšší, post náčelnice štábu zastávala Monika Němečková, náměstkyně starosty SH ČMS. Celou soutěží v roli komentátorky bravurně prováděla starostka OSH Benešov a náměstkyně starosty KSH Středočeského kraje Dana Vilímková. Měli jsme také své zástupce ve sboru rozhodčích. Všem těm, kdo se podíleli na organizace tak obrovské a prestižní soutěže, patří velké poděkování. A nejen těm středočeským, ale úplně všem -  také těm, jejichž jména sice nikde nenajdeme, ale bez nichž by žádná soutěž nemohla proběhnout – technické četě, dobrovolníkům. Své sportovce přišli podpořit také členové krajského VV Josef Myslín a Zdeněk Ledvinka. A také František Dvořák, který ovšem zastával post trenéra chlapců z Mělníka.

A my se můžeme těšit na další mistrovství ČR dorostu, které se bude za rok konat v Zábřeze v Olomouckém kraji.

Za KSH Středočeského kraje

Josef Myslín

Člen VV KSH