Pracovníci okresních kanceláří se školili ve Zvánovicích

19.03.2019 10:44

Krajské sdružení hasičů Středočeského kraje zorganizovalo školení pro pracovníky a pracovnice okresních kanceláří, které se uskutečnilo ve dnech 15. a 16. března 2019.

Jako lokalita školení byl vybrán velmi příjemný Hotel Legner, který se nachází v lese nedaleko obce Zvánovice na okrese Praha-východ. Z důvodů klidné a oddychové lokality, v níž situován, nese také označení Lesní lázně, neboť jeho služby se zaměřují na relaxační wellness pobyty po všechny, kdo hledají odpočinek a regeneraci. Je ale také využíván firmami pro různá školení a konference, jako tomu bylo v našem případě.

Příjezd účastníků byl naplánován na páteční odpoledne, kdy po ubytování na recepci a využití občerstvení v rámci tzv. "coffee break" následovala první část školení začínající po 17.00 hod. Ing. Josef Myslín, starosta Okresního sdružení hasičů Praha-západ, ve své prezentaci seznámil účastníky školení se základy programu Excel - tvorbou tabulek a výpočty. Jako host byl této části přítomen také p. Oldřich Lacina, starosta Krajského sdružení hasičů Středočeského kraje. Následovala chutná večeře, po níž proběhlo neformální posezení pracovníků se vzájemnou výměnou poznatků a zkušeností z praxe.

Sobota dopoledne byla vyhrazena školení účetního programu Pohoda, které vedl ekonom SH ČMS, Ing. Ivan Jirota. Zajímavá přednáška Ing. Jiroty obsahovala veškeré důležité informace, které se týkají účtování v Pohodě, zejména se zaměřením na zaúčtování dotací. Dopolední školicí blok byl zakončen obědem s tříchodovým menu a poté následovalo rozloučení a odjezd.

Rádi bychom poděkovali Hotelu Legner za perfektní ubytovací a stravovací služby a dále našim školitelům za zajímavé přednášky a trpělivost s našimi dotazy.  Těšíme se na další setkání.

 

Petra Myslínová Cejpková, pracovnice kanceláře KSH a OSH Praha-západ