Krajská soutěž mládeže 2019 – Mladá Boleslav

24.06.2019 09:37

Ve dnech 21. – 23. června 2019 se v Mladé Boleslavi uskutečnila Krajská soutěž hry Plamen a celoroční činnosti dorostu. Převážná část soutěže se uskutečnila na atletickém stadionu v Mladé Boleslavi, pouze Závod požárnické všestrannosti se konal v sousedních Kosmonosích.

V pátek byla slavnostně zahájena soutěž hry Plamen, ve které se družstva reprezentující jednotlivé okresy Středočeského kraje utkala v několika disciplínách. V první soutěžní den se uskutečnil již zmíněný závod požárnické všestrannosti, jinak zvaný braňák, ve kterém jednotlivé hlídky plnily v terénu úkoly zaměřené na střelbu, vázání uzlů, orientaci v mapě či zdravovědu. Dalšími disciplínami prvního dne byly štafeta požárních dvojic, štafeta CTIF a štafeta 4x60m. Ve druhém dni pak následovaly disciplíny požární útok a požární útok CTIF. V celkovém součtu si nejlépe vedlo družstvo Pískové Lhoty, které náš kraj bude již tento víkend reprezentovat na Mistrovství ČR hry Plamen, které se koná shodou okolností také v našem kraji, a to ve Vlašimi v okrese Benešov. Mládež z Pískové Lhoty pak do Vlašimi doprovodí družstvo Počepice, které se umístilo v celkovém hodnocení na druhém místě.

V sobotu dopoledne byla také zahájena krajská soutěž dorostu, a to v kategorii jednotlivců. Jednotlivci plní disciplíny běh na 100 metrů s překážkami, dvojboj a test z požární ochrany. V kategorii jednotlivců bohužel postupuje na Mistrovství ČR dorostu, na rozdíl od družstev, pouze ten nejlepší. Náš kraj tedy ve Svitavách budou reprezentovat – v kategorii mladších dorostenců Václav Plaček z SDH Červený Hrádek, v kategorii středních dorostenců Matěj Špringl z SDH Hrdlořezy, v kategorii starších dorostenců Michal Špaček z SDH Skryje, v kategorii mladších dorostenek Nela Matušková z SDH Lužná, v kategorii středních dorostenek Karolína Vlachová z SDH Rožmitál pod Třemšínem a nakonec v kategorii starších dorostenek Miloslava Plavcová z SDH Obory.

V sobotu zahájili svou soutěž také dorostenci a dorostenky – družstva. Během sobotního odpoledne zvládli disciplínu běh na 100 metrů s překážkami. Na další disciplíny si mladí závodníci museli počkat do neděle, kdy byly na pořadu dne štafety 4 x 100 metrů s překážkami, testy z požární ochrany, a také královská disciplína požárního sportu – požární útoky. V kategorii dorostenců se nejlépe dařilo hasičům z Pískové Lhoty, kteří prošli soutěží bez ztráty – všechny disciplíny vyhráli a stali se tak zcela oprávněně vítězi krajské soutěže, pochopitelně s právem reprezentovat Středočeský kraj na Mistrovství ČR ve Svitavách. Tam je doprovodí družstvo PS Mělník, které se umístilo jako druhé. Kategorii dorostenek ovládly stejně suverénně opět děvčata z Pískové Lhoty – i jim se podařilo ovládnout všechny disciplíny. Druhým družstvem, které bude reprezentovat náš kraj ve Svitavách, se pak po litém boji stalo družstvo Střezimíře.

Všem soutěžícím děkujeme za předvedené výkony a postupujícím přejeme mnoho úspěchů na Mistrovství České republiky. Velké poděkování si zaslouží také tým pořadatelů z OSH Mladá Boleslav v čele s velitelem soutěže panem Josefem Rysem – uspořádat soutěž takového rozsahu opravdu není jednoduché a mladoboleslavští hasiči se toto úkolu zhostili se ctí. Nelehkou úlohu měl také sbor rozhodčích pod vedením obou hlavních rozhodčích – pro hru Plamen to byl pan Vlastimil Schuh a pro dorost pan Ing. Petr Polášek – i rozhodčím patří velké poděkování za tři dny strávené na krajské soutěži.  Poděkování patří také těm, kdo nám podpořili. Na prvním místě musíme uvést Středočeský kraj v čele s paní hejtmankou ing. Jaroslavou Pokornou Jermanovou, dále pak HZS Středočeského kraje – územní odbor Mladá Boleslav v čele s panem ředitelem plk. Ing. Janem Hadrbolcem, město Mladá Boleslav v čele s panem primátorem MUDr. Raduanem Nwelatim a město Kosmonosy v čele s panem starostou Ing. Jiřím Müllerem. Dále také patří velké poděkování všem sponzorům, kteří nám pomohli takto rozsáhlou soutěž uspořádat.

 

Za KSH Středočeského kraje

Josef Myslín

člen VV KSH Středočeského kraje

 

FOTOGALERIE 1 - pátek

FOTOGALERIE 2 - sobota

FOTOGALERIE 3 - neděle

O fotodokumentaci soutěže se postarali členové SDH Kosmonosy - děkujeme

 

Výsledky